Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da Atatürk Bulvarı’nda Emlak Konut tarafından yaptırılan konutların inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, afetzede vatandaşlara iş yerlerini ve konutlarını teslim etmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, depremden etkilenen iller için tasarladıkları ve hayal ettikleri güne adım adım yaklaştıklarını dile getirdi.
Bakan Kurum, depremden etkilenen iller için 153 bin emekçiyle gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, “85 milyonluk büyük Türkiye ailesi depremin ilk anından itibaren ‘asrın dayanışması’ dediğimiz dayanışma çerçevesinde 11 ilimiz için seferber oldular.” ifadelerini kullandı. 11 ilde 452 bin konutun ve iş yerinin yapım sürecinin başlatıldığını belirten Kurum, vatandaşların yeni yuvalarına kavuşmaları için tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Bakan Kurum, Kent merkezindeki Meydan Projesi kapsamında esnafla sivil toplum örgütleriyle görüştüklerini ve 11 ilde 332 bin yeni yuva ve iş yerinin yapımına başladıklarını aktardı. Son 3 ayda depremden etkilenen illerde 60 bin yeni konut ve iş yerinin yapımını başlattıklarını belirten Kurum, hedeflerinin yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi.
Bakan Kurum, Adıyaman’da 14 bin 605 konutun ve iş yerinin teslim edildiğini, yıl sonuna kadar hedeflerinin 7 bin 300 konutun daha teslimini gerçekleştirmek olduğunu belirtti. Kurum, vatandaşların yüzde 90’ının Meydan Projesi’ni desteklediğini vurgulayarak, Adıyaman’ın geleceği için önemli adımlar atacaklarını sözlerine ekledi. Bakan Kurum’a Vali Osman Varol, AK Parti Adıyaman milletvekilleri İshak Şan, Mustafa Alkayış ile kurum müdürleri eşlik etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]