Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin 2 Eylül Hizmet Binası’ndaki Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Kliniği, 3 hekim ve 10 yardımcı sağlık personeli tarafından yönetilmektedir. Hiperbarik oksijen tedavisi (HBOT) uygulanan merkezde hastalara yüksek basınçlı ortamda 2 saat saf oksijen verilmektedir. Merkez, Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de hastaları kabul etmekte olup, genellikle diyabet, radyoterapi, yaralanmalar ve işitme kayıpları gibi durumların tedavisini üstlenmektedir.
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, merkezin uzun yıllardır sağlık hizmeti verdiğini belirtmiştir. Ocak 2024 ile Nisan 2025 arasında kliniğe 1266 hasta başvurmuş ve yüksek basınçlı ortamda %100 oksijen tedavisi almıştır. Merkezde görevli Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Selahattin Çakıroğlu, kliniğin bölgedeki tek HBOT hizmeti veren merkez olduğunu vurgulamıştır.
Ayşe Arsoy ve Sinan Çelik gibi hastaların da tedavilerinden olumlu sonuçlar aldığı belirtilmiştir. Ayşe Arsoy’un işitme testinde yaşadığı gelişme ve Sinan Çelik’in işitme kaybının azalması, merkezin başarılı çalışmalarını göstermektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]