Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Mide Balonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mide Balonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

haber haber -
13 0

 

Mide balonu uygulaması cerrahi operasyon içerisinde yer almaz. Ancak yine de diğer tüm tıbbi işlemlerde olduğu gibi mide balonunun uygulanması bazı riskler taşıyor. Mide balonu uygulaması sonrasında bazı istenmeyen yan etkiler oluşabiliyor. Bu yan etkilerinden bazıları mide bulantısı, karın ağrısı ya da kusma olabiliyor.

Aynı zamanda kişiye bu uygulama yapılmadan önce kesinlikle alanında uzman bir doktor tarafından muayene edilmelidir. Kişinin yan hastalıkları ya da kullandığı ilaçlar var ise kesinlikle göz önüne alınmalıdır. Buna bağlı olarak da mide balonu uygulanması, kişi için uygun mu değil mi karar verilmelidir.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonunun diğer adı gastrit balonudur. Kişinin midesine geçici süreliğine yerleştirilen tıbbi bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde kişinin beslenme şekli değişiyor. Aynı zamanda bu cihaz şişirilebilir. En büyük özelliği de zaten midenin büyük bölümünü bu sayede kaplıyor olmasıdır. Obezite tedavisinde kullanılır ve bu rahatsızlığın çiziminde oldukça etkili bir yöntemdir.

Fazla kilolarından rahatsız olan kişiler için genelde bu işlem tercih edilir. Genel olarak düşündüğümüzde mide balonu uygulamasını tam anlamıyla cerrahi operasyon olarak adlandırmak mümkün değildir. Ancak uygulama sonrasında oldukça yüksek başarı sağlanır.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Öncelikle hastanın bu tedavi yöntemi için uygun olup olmadığı kontrol altına alınır. Bu tedavi yöntemi için uygun görülen hastalarda uygulama öncesi hazırlık yapılır. İşlem kısa süreli ve oldukça kolay bir süreçtir.

Yaklaşık olarak 15 dakikada tamamlanan bu tedavi yöntemi hastalar açısından oldukça avantajlıdır. Kişinin beslenme alışkanlığını baştan aşağı değiştiren bu yöntem endoskopi cihazı ile uygulanır. Hastanın direkt olarak midesine işlem uygulanır.

Bu tedavi yöntemi sayesinde kişinin beslenme alışkanlığı tamamen değişir. Buna bağlı olarak da kişi daha az besin tüketmeye başlar. Bu süreç oldukça önemlidir ve ilerleyen dönemlerde hastada gözle görülür kilo düşüşleri yaşanır. Cerrahi bir operasyon olmamasından kaynaklı hastalar için en az risk taşıyan obezite tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Obezite günümüzde en sık rastlanan sağlık sorunlarından birisidir. Çözümü olan bir sorun olmasında kaynaklı birçok tıbbi yöntem geliştirilmiştir. Bazı işlemler cerrahi operasyon gerektirse de cerrahi işlem gerektirmeyen uygulamalar bulunuyor. Bu uygulamalar arasında en çok tercih edilen yöntem ise mide balonunun mideye yerleştirilmesidir. Ağrısız ve kısa süreli bu işlem birçok hastanede uygulanıyor.

Öncelikle kişinin bu uygulama için uygun olup olmadığını görmek amaçlı muayene olması gerekiyor. Yutulabilir mide balonunun uygulandığı kişilerde beslenme şekli doğrudan etkileniyor. Buna bağlı olarak da kişinin beslenme şekli değişiyor.

Bu sayede obezite sorunu ile karşı karşıya kalmış olan kişiler ağrısız bir şekilde bu sorundan kurtulmuş oluyorlar. Bu tedavi yöntemine başvuran obezite hastaları işlem hakkında bilgi almaları gerektiği gibi mide balonu fiyatları hakkında da bilgi almaları gerekiyor.

 

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Mide balonu fiyatları ve uygulanacak olan tedavi hakkında bilgi alan kişilerin çoğu tedaviyi onaylıyor. Bunun en büyük sebebi ise bu tedavi sürecinin oldukça basit ve kolay atlatılıyor olmasıdır. Aynı zamanda bu tedavi yöntemi oldukça sağlıklı bir şekilde kilo düşüşleri sağlıyor.

Mideye direkt işlem yapılarak uygulanan bu işlemde obezite hastalarının sağlık durumu düzeliyor. Mide balonunu tercih eden hastaların büyük çoğunluğu sonuçlardan kesinlikle memnun kalıyor.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları?

Obezite beraberinde ciddi hastalıkları da getiren tehlikeli bir sağlık sorunudur. Bunun önüne geçmek büyük önem taşıyor. Ancak obezite hastalarının bu durumun önüne geçemedikleri zaman kesinlikle mide balonu fiyatları ve uygulaması hakkında bilgi almaları gerekiyor.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir