Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yaprak Porselen Diş Sağlam Mı?

Yaprak Porselen Diş Sağlam Mı?

admin admin -
9 0

 

Kullanım süresi değişen yaprak porselen diş herkes için aynı olmayabilir. Kişinin ağız hijyenine verdiği önem, porseleni nasıl kullandığı, yaşı, diş yapısı, cinsiyeti, genetik faktörleri gibi birçok etken yaprak porselen ömrünü belirlemede etkili olur. Kişilerin düzenli olarak diş hekimlerine muayene olmaları yaprak porselen ömrünün uzatılması için önemlidir. Dişlerine önem veren bireyler için yaprak porselen kullanım ömrü sağlamlığı 15 seneye kadar uzamaktadır.

Kişiden kişiye değişen yaprak porselen diş ömrü en az 5 senedir. 1980 yılından bu zamana kadar uygulanan yöntem ile dişlerin estetik bir görünüme sahip olmasını sağlar. Lamine yaprak diş Veneer ve Lamine Veneer olarak da bilinmektedir. Uygulamayı yaptıran kişinin çevresel etmenler konusunda da dikkatli olması önemlidir.

Yaprak Porselen Diş Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

 

Özellikle sert kabuklu yiyecekleri dikkatli tüketmeyle başlar, yapılan lamine yaprak porselen diş sert kabuklar yüzünden deforme olabilir. Geceleri hasta dişlerini sıkıyorsa uyurken mutlaka gece plağı kullanmalıdır. Esnek ve lastik yapısı ile yiyecekler koparılarak yenilmemelidir. Bunu tercih etmek yerine yiyeceklerin dilimlenmesi önemlidir. Sadece yumuşak olan gıdaların ısırılarak yenilmelidir. Dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanması yaprak porselen dişler açısından önemlidir. Fırçalama sonrasında gargara ve diş ipi kullanılmalıdır. 6 ayda bir mutlaka diş hekimi muayenesine gidilmelidir. İğne, toka, kalem ve buna benzer cisimleri ısırma alışkanlığı varsa bu alışkanlıklar bırakılmalıdır.

Yaprak Porselen Dişler Neden Zarar Görür?

 

Farklı nedenlerden dolayı yaprak porselen diş kırılması yaşanabilir. Bunlardan biri Bio mekanik bir diğeri ise biyolojik nedenlerdendir. Dişlerim kuvvetini direncini daha çok artırabilen porselen lamine tedavileri son derece güvenli ve estetik yöntemlerdendir. Ülkemiz genelinde 1980 yılından beri kullanılan porselen lamine dişler genellikle görünen yüzeylerinde yüzeylerine yerleştirilen yaprak plakalar olarak düşünülebilir. Fakat hekimler dişlere uygulanan lamine uygulanıp uygulanamayacağına bazı hususları göz önünde bulundurarak teşhis koyarlar. Her hasta için yaprak porselen tedavisi uygun olmamaktadır.

Lamine tedavisinin yaygınlaşmasındaki bir diğer etken de günümüzde gelişen teknolojinin diş hekimlerini de etkilemesidir. Geçtiğimiz yıllarda zayıf yapıştırma malzemeleri kullanılırken bu nedenle de lamina dişlerin başarısı daha düşüktür. Yapıştırıcılar sayesinde ince tabakaların ortada sabit kalmaması nedeniyle ve düşmesi gibi vakalara daha çok rastlanmaktadır. Önemli olan konulardan biri hastanın beklentileri, röntgen analizi, ağız için muayenesinin model analizi özelinde bahsedilen tespitler yapıldıktan hemen sonra kişi için tedaviye uygun olup olmadığı belirlenmektedir.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir