Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Muğla’nın Marmaris ilçesi Karacasöğüt Mahallesi’ndeki Okluk Millet Camisi’nde kıldı. Bayram namazının ardından camideki vatandaşlara hitap eden Erdoğan, “Nasıl bizim için Ayasofya Cami Şerifi’nin kutlu açılışı müyesser olduysa, Haremi Şerif’in de açılışını bu millete nasip eylesin.” dedi.
Erdoğan, konuşmasında “Değerli kardeşlerim Kurban Bayramı’nın bildiğimiz gibi hakikati Hazreti İbrahim Aleyhisselam ile Hazreti İsmail Aleyhisselam’ın arasındaki münasebet neyse inşallah bizler arasında da münasebet aynı şekilde tecelli eder.” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Ayrıca, “Dargınlığı, küskünlüğü atmamız gerektiğini” ve akrabalar arasındaki muhabbetin devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.
Erdoğan, bayramlaşma ve dayanışma mesajı vererek, “Biz Müslümanız, Müslüman’a da bu yakışır. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet eden Erdoğan, fotoğraf çektirdi. Bayram namazına Muğla Valisi İdris Akbıyık, AKP Muğla milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz ile Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de katıldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]