Aynur Çiçek’in Öldürülmesi ve Şenol Çankaya’nın Yakalanması
Antalya Manavgat’ta çocukları ve erkek arkadaşı Şenol Çankaya ile piknik yapan Aynur Çiçek’ten haber alınamadı. Yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Çankaya’nın evinde öldüğü belirlendi. Çiçek’in boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Kaçan Şenol Çankaya, Side’de gözaltına alındı.
İddianame ve Mahkeme Kararı
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. Sanık Şenol Çankaya’nın Aynur Çiçek’i boğarak öldürdüğü belirtildi. Mahkeme, Çankaya’ya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Savcı, haksız tahrik durumu olmadığını ifade etti.
Açıklamalar ve Talepler
Sanık Çankaya, “Eylemi tasarlayarak gerçekleştirmedim. Cesedi saklamak gibi bir düşüncem olmadı. Beraatımı talep ederim. Çok pişmanım” dedi. Avukatı ise haksız tahrik altında olduğunu savunarak indirim talep etti. Aynur Çiçek’in avukatı, verilen cezanın emsal olmasını umduklarını belirtti.