Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Avustralya’dan deneysel ilaç hamlesi

Avustralya’dan deneysel ilaç hamlesi

haber haber -
10 0

Uzmanların virüs tedavisinde potansiyel bir atılım olarak değerlendirdiği verilere göre virüsün genetik koduna hatalar sokmak için tasarlanan molnupiravir, COVID-19’a yakalanma riski yüksek olan kişilerin ölüm veya hastaneye yatırılma riskini yarıya indirebilir.

Merck ve ortağı Ridgeback Bioterapötiks, hap için mümkün olan en kısa sürede ABD’den acil kullanım izni almayı ve dünya çapında düzenleyici uygulamalarda bulunmayı planladıklarını söyledi.

Merck mümkün olan en kısa sürede hap için ABD’den onay almaya çalışacak. Onay aldığı takdirde Merck, ilk oral antiviral COVID-19 ilacı olacak. ABD hükümetinin her biri 700 dolardan 1.7 milyon doz satın alacağı belirtilmişti.

Güney Kore, Tayland, Tayvan ve Malezya, ilacı satın almak için görüşmelerde bulunduklarını açıklarken, Filipinler hap üzerinde bir deney yürütüyor.

AŞI ORANI YÜZDE 80’İ AŞTI

Öte yandan Avustralya, en büyük şehirleri Sidney, Melbourne ve başkent Canberra’da son derece bulaşıcı Delta varyantıyla mücadele etmek için haftalardır süren bir kısıtlama uygulanırken aşı oranını artırıyor. Yetişkin popülasyondaki ulusal ilk doz aşılanma oranı bu sabah yüzde 80’i aştı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison bugün Nine News’a verdiği demeçte, “Bu tedavi yöntemleri, virüsle yaşayabileceğimiz anlamına geliyor” dedi. Morrison, molnupiravir kapsüllerinin yetişkin hastalar tarafından beş gün boyunca günde iki kez olmak üzere on doz olarak alınması gerektiğini belirtti.

YIL SONUNA KADAR 10 MİLYON DOZ

Morrison, ülkenin ilaç düzenleyicisi tarafından onaylanması halinde ilacın Avustralya’da gelecek yılın başlarında piyasaya sürülmesinin beklendiğini belirtti. Merck, 2021’in sonuna kadar 10 milyon doz üretmeyi öngörüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir