Bakan Yumaklı, Devrekani Kapalı Pazaryeri’nin açılışında yaptığı konuşmada **gıda güvenliğinin** önemine dikkat çekti. Gıda güvenliğinin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın en önem verdiği konulardan biri olduğunu vurgulayan Yumaklı, halkın güvenilir gıdaya ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Tarladan sofraya kadar olan süreçlerde denetimlerin titizlikle yapılacağının altını çizen Bakan, sağlıklı ürünlerin üretilmesi için gereken her şeyin yapılacağını ifade etti.
Yumaklı, kırsal kalkınma yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtti. Devrekani’nin hayvansal üretimde önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Bakan, altyapının güçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini açıkladı. Yumaklı, hayvancılığı daha entegre hale getirerek katma değeri yüksek hale getireceklerini dile getirdi. Ayrıca, bölgede su kaynaklarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, milli birlik ve beraberliğin her türlü zorluğun üstesinden gelmelerini sağladığını belirterek Türk milleti olarak daha çok çalışacaklarını ve üreteceklerini vurguladı. Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç ise kapalı pazarın bölge için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti.
Devrekani Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Isıtmalı-Soğutmalı Kapalı Pazaryeri’nin açılışı, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (IFAD) kapsamında 56 milyon lira yatırım yapılarak tamamlandı. Bu tesisin, bölgedeki esnaflar ve vatandaşlar için önemli bir merkez olacağı belirtildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]