Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Bitez Mahallesi, sessizliğiyle ünlü bir cennet olarak biliniyor. Ancak son 3 yıldır eğlence mekanlarının gürültüsü yüzünden mahalle halkı uyuyamıyor.
Bitez Mahallesi sakinleri, canlı müzik ve diskoların gece boyunca yayın yapmasından dolayı uykusuz kaldıklarını ve psikolojilerinin bozulduğunu belirtiyor. 50 kişilik mahalle halkı, avukatları ile birlikte Bodrum Belediyesi’ne başvurarak sorunlarını çözmek için adımlar atıyor.
Mahalle temsilcisi Nuran Bilen, gürültülerin gece boyunca devam ettiğini ve mahallenin huzurunun kaçtığını ifade ediyor. Bilen, “Ruhsatlı işletmelerin ses yalıtımı yapmaması büyük bir sorun. Bodrum Belediyesi’ne çözüm bulunmazsa hukuki yollara başvuracağız.” diyor.
Mahalle halkının avukatı Emre Atmaca, işletmelerin gürültü yapmasının toplum sağlığını tehdit ettiğini belirtiyor. Atmaca, “Çevre İl Müdürlüğü’nün denetimlerinin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Canlı müzik ruhsatlarının iptal edilmesi talebimiz olacak.” şeklinde konuşuyor.
Bodrum Bitez Mahallesi’nde yaşanan gürültü sorunları, mahalle sakinlerini ve avukatları harekete geçirerek çözüm bulma yolunda adımlar atmalarına neden oluyor. Gürültü kirliliği ve toplum sağlığına zarar veren bu durumun önlenmesi için yetkililerin gereken adımları atması bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]