Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Ziyareti İçin Yola Çıktı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Ziyareti İçin Yola Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Esenboğa Havalimanı’ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz ile Ankara Valisi Vasip Şahin uğurladı. Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de İtalya’ya hareket etti.

Türkiye ve İtalya Arasındaki Önemli Zirve

İki Akdeniz ülkesi Türkiye ve İtalya, önemli bir toplantıya hazırlanıyor. En son 2022’de Ankara’da düzenlenen Türkiye-İtalya Hükümetlerarası Zirvesi’ne bu sefer İtalya’nın başkenti Roma ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında İtalya’ya günübirlik ziyaret gerçekleştirecek ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya gelecek.

Savunma Sanayii ve İkili İlişkiler

Savunma sanayiinde Türk-İtalyan iş birliği Ankara-Roma hattında birlikte çalışma iradesini güçlendiren zirvenin öncelikli gündemi ikili ilişkiler olacak. Türkiye ve İtalya arasındaki ortak ticaret hacminin artırılması ve savunma sanayii alanındaki iş birlikleri zirvenin odak noktalarından biri olacak. Erdoğan ve Meloni, Türk-İtalyan iş birliği fırsatlarını da değerlendirecek.

Türkiye-AB İlişkileri ve Bölgesel Gelişmeler

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, zirvede ele alınacak konular arasında yer alıyor. Liderler, Türkiye’nin AB üyeliği hedefine ilişkin fikir alışverişinde bulunacak. Bölgesel ve küresel gelişmelerin de görüşüleceği zirvede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgesel istikrar konusundaki adımlarını ve İsrail’in Filistin topraklarında süren katliamlarına ilişkin endişelerini dile getirmesi bekleniyor. Zirve sonrasında liderlerin, Türk-İtalyan İş Forumu’na katılması planlanıyor.

Benzer Haberler
Kabine Toplantısında Terörsüz Türkiye ve Asgari Ücret Gündemde
Kabine Toplantısında Terörsüz Türkiye ve Asgari Ücret Gündemde
Emine Erdoğan, TOGEM-DER Etkinliğine Destek Verdi
Emine Erdoğan, TOGEM-DER Etkinliğine Destek Verdi
Üç Ayların Önemi ve İbadet Fırsatları
Üç Ayların Önemi ve İbadet Fırsatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a Geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a Geldi
İstanbul Çekmeköy’de Polis Memuru Şehit Oldu
İstanbul Çekmeköy’de Polis Memuru Şehit Oldu
Bakanlıktan Hatay Ziyareti Açıklaması
Bakanlıktan Hatay Ziyareti Açıklaması
Sağlık Rehberiniz Sağlık Üssü
Sağlık Haberleri - Saglikussu.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları SAĞLIK ÜSSÜ 'nde saklıdır. Seobaz Haber Teması