Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye hicretinin 1446. yıl dönümü dolayısıyla önemli mesajlar verdi.
Erbaş, yayımladığı mesajda, yeni hicri yılın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, hicretin zulmün ve zalimin karşısında dirayetle duran Hz. Muhammed’in adaleti, merhameti ve hakkaniyeti ayakta tutma mücadelesini vurguladı.
Diyanet İşleri Başkanı, hicretin, İslam’ın değerlerini ve güzel ahlak ilkelerini benimseyerek güçlü bir inanç, sağlam bir irade ve sarsılmaz bir imanla yaşama azmi olduğunu belirtti. Hicretin, yeni bir insan, toplum ve medeniyet inşa etme ideali taşıdığını ifade etti.
Erbaş, hicretin aynı zamanda fert ve toplum boyutunda kardeşlik, dayanışma, paylaşma, fedakarlık gibi erdemlerin tebarüz etmesine zemin olması bakımından da müstesna bir hadise olduğunu vurguladı. Hicretin, her türlü olumsuzlukla mücadelede azim ve kararlılık aşılayarak daha güzel bir gelecek inşa etme noktasında büyük ufuklar açacağını belirtti.
Erbaş, mesajını “Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve tüm İslam aleminin hicri yeni yılını tebrik ediyor, hicri 1446 senesinin ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve bereket dolu bir yıl olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde sonlandırdı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]