Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in “Yaz Kampları” adını verdiği saldırılarda ölen ve yaralananların sayısı belirlendi.
28 Ağustos’tan bu yana gerçekleşen saldırılarda Cenin’de 21, Tubas’ta 8, Tulkerim’de 7, El Halil’de 3 olmak üzere toplamda 39 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca 145 kişi yaralandı.
Ölenlerden 8’inin çocuk, 2’sinin de yaşlı olduğu belirtildi. İsrail, 28 Ağustos’ta Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına “Yaz Kampları” adını verdiği, 2. İntifada’dan bu yana en yoğun saldırıları düzenledi.
Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını işgal eden İsraillilerin saldırılarında 691 Filistinli hayatını kaybetti.
İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve gerilim devam ederken, Filistinli yetkililer uluslararası toplumdan bu duruma son verilmesi için adım atmalarını talep ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]