İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana’dan Düzce’ye kadar 36 ilde düzenlenen operasyonlarda 102 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 393 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında, tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı.
Yapılan operasyonlarda göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 22 kişinin tutuklandığı belirtilirken, diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği açıklandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları yöneten ve koordine eden birimler ile görev alan personelleri tebrik etti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Valilerimizi, kaymakamlarımızı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, EGM Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Polislerimizi ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya, göç konusunu tüm boyutlarıyla ele aldıklarını vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]