Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İş Kazaları Sonrası Sağlık ve Hukuki Süreç Nasıl Yönetilmeli

İş Kazaları Sonrası Sağlık ve Hukuki Süreç Nasıl Yönetilmeli

admin admin -
8 0

İş Kazaları Sonrası Sağlık ve Hukuki Süreç Nasıl Yönetilmeli

Türkiye’de iş kazaları noktasında hemen hemen birçok sektörde sorunlar yaşanmakta ve oluşan kazalarda yaralanma yada vefatlarla sonuçlanmaktadır. İş kazaları Türkiye’de çok farklı sektörlerde farklı durumlarda oluşmaktadır. Genel olarak birkaç örnek üzerinden giderek durumu daha da açıklayıcı yapalım. Örnek olarak inşaatlarda yaşanan kazalardan en fazla görülen durum yüksekten düşme ile meydana gelen kazalardır. Bunların yanında da saha içinde bir şeye takılıp düşme çalışırken eline gözüne çisim batması yada üstte kişinin üzerine bir şey düşmesi gibi durumlar çok yaygın görülmektedir.

Bu durumlarda koruyucu malzeme giymek, kafamızda baret bulundurmak ve kaydırmaz ayakkabı gibi güvenli malzemelerle kendimizi korumaya alabilmekteyiz. Türkiye’de yaşanan iş kazalarında bir diğer örnek ise gemi kazalarını ya da tersaneleri verebiliriz.

Gemilerde çalışan kişilerin başına da birçok kaza gelebilmektedir. Örnek olarak tersanede gemi yenileme tamir işinde ya da yapımda çalışan kişi yüksekten düşme riski, boyama yada gemide onarım ve tamirat esnasında yüzüne gözüne yada vücuduna boya maddesi gelip kalıcı yaralanma gibi durumlarla karşılaşabilirken hareketli gemide çalışanlar ise düşme, makine dairesinde elden koldan yaralanma gibi durumlarla sık karşılaşmaktadır.

İş Kazası Sonrası Öncelik Sağlıkta Olmalı

İş kazaları sonrası kişiler aldıkları darbeye göre tedavi olmakta ve süreçlerini buna göre yönetmektedirler. İş kazası yaşayan kişilerin tedavilerini bir noktaya getirdikten sonra yapması gereken bazı sorumluluklar vardır. Kaza sonrası yara alan organın öncelikle eski haline kavuşturulması için gereken tetkikler veya tedaviler aranmalı ve en iyi sonuca ulaşılıncaya kadar devam edilmelidir.

İş Kazasında Hukuki Süreç

Ülkemizde en fazla atlanılan alanlardan biri olan konu iş kazası sonrası hukuki süreçlerdir. Zira insanlar yaşadıkları kazaları kader olarak görmekte ve iş kazası sonrası aldıkları yara darbeye bakmadan süreçlerine yaşantılarına o mağduriyetle devam etmektedirler.

Ülkemizde bu anlayışın değiştirilmesi için özellikle sivil toplum kuruluşları çalışmalar yürütürken iş kazasına bakan avukatlara da büyük bir sorumluluk doğmaktadır. İş kazası avukatı olarak hizmet veren kişinin burada mağdur olanı savunmak ve kişinin kaza sonrası tazminat sorumluluğunu işverenden tahsil etmesi süreci mevcuttur. Bu bağlamda iş kazası sonrası kişiler haklarını aramalı ve yasal süreçlerini avukata teslim etmeliler. İş kazası avukatı olarak hizmet veren Arıkan Hukuk Bürosu kurucu ortağı Erkan Behçet Arıkan’a iş kazası yaşayan vatandaşları sorduk. Arıkan “ size bir iş kazası yaşayan arkadaşı anlatayım. Arkadaş iş kazası geçirdi. 6 ay evde yatmış sonrasında ofisimize başvurdu. Haklarını anlattık ve dava açıp kazadaki mağduriyetini alması gerektiğinden bahsettik. Sonrasında işveren kişiyi işe çağırdı. 4 ay çalıştırdı ve kovdu. Sonra bize geldi. Keşke kazadan sonra hakkımı arasaydım dedi.” Bu bir örnek aslında herkes hakkını araştırmalı ve hukuki süreçle işlemlerini noktalandırmalıdır.

Kaynak: https://www.arikanavukatlik.com/is-kazasi-avukati

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir