İzmir Körfezi’nde yaşanan toplu balık ölümleri ve yaygın kirlilik sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bakan Murat Kurum’un talimatıyla oluşturulan İzmir Körfezi Bilim Kurulu, bölgede incelemelerde bulundu ve **”İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı”nı hazırladı**.
Kirliliğe bağlı oksijen yetersizliği nedeniyle yaşamın durma noktasına geldiği Körfez için hazırlanan eylem planı, bölgedeki kirlilik kaynaklarının önlenmesi üzerine yoğunlaşıyor. Plan, **14 maddelik tedbirler içeriyor** ve yerel yöneticilere önemli görevler yüklüyor.
Eylem planı, **yarın 14.00’te İzmir’de düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak**. Bakanlık, ayrıca hazırlanan acil eylem planının yanı sıra **orta ve uzun vadeli eylem planını da ilerleyen aylarda açıklayacak**.
Eylem planının tanıtım toplantısına **Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer ilgili kurum temsilcileri katılacak**. Ayrıca, bölgedeki kirliliği önlemek için çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşlar da toplantıya davet edildi.
Yapılan incelemeler sonucunda İzmir Körfezi’nde **ciddi bir kirlilik ve oksijen yetersizliği sorunu** olduğu belirlendi. Bakan Murat Kurum, yaşanan durumu **”İzmir Körfezi can çekişiyor”** diyerek özetledi ve acil eylem planlarının hayata geçirileceğini vurguladı.
Bu adımlar, İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorununa çözüm bulunması için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]