Diayrbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili süren soruşturma hakkında babası Arif Güran’ın açıklamaları devam ediyor.
Devletin Çabası: Baba Arif Güran, kızının öldürülmesiyle ilgili devletin elinden gelenin fazlasını yaptığını belirtti ve kızının sağ bulunmasını temenni ettiğini ifade etti.
Gizlilik Kararı: Güran, soruşturma ile ilgili gizlilik kararının bulunduğunu anımsattı ve dosya hakkında bir şey söylemek istemediğini belirtti.
Devletin Adaleti: Baba Güran, “Allah’ın izniyle kim olursa olsun devlet ortaya çıkaracak. Kim yakalanmışsa, kim tutuklanmışsa illa ki bu süreç işleyecek, yavaş yavaş devlet bunların hepsini ortaya çıkaracak” ifadelerini kullandı.
Medya ve Acı: Baba Güran, medyada çıkan yalan haberlerle ve dedikodularla kızının acısını yaşayamadığını dile getirdi.
Şüpheler: Baba Güran, kendisinden şüphelenenler olursa devletin gerekeni yapacağını, şüphelendiği kişileri jandarmayla paylaştığını belirtti.
Adaletin Yerini Bulacak: Güran, “İnanıyorum adalet yerini bulacak. Allah hepinizden razı olsun. Türk halkı kızıma sahip çıkmıştır. İnşallah katil de ortaya çıkarılacaktır.” dedi.
Amca Güran İfade Veriyor: Soruşturma kapsamında tutuklu amca Salim Güran’ın da savcılıkta tekrar ifade verdiği belirtildi.
Güran ailesi, kızlarının ölümüyle ilgili adaletin yerini bulmasını ve gerçeklerin ortaya çıkmasını bekliyor. Bu acı olay, Diyarbakır’da geniş yankı uyandırmış durumda.
Reklam & İşbirliği: [email protected]