Nijerya’da yüksek profilli bir operasyonla, başkent Abuja’da 753 mülkten oluşan büyük bir sitenin Ekonomik ve Finansal Suçlarla Mücadele Komisyonu (EFCC) tarafından ele geçirildiği açıklandı.
Yapılan yazılı açıklamada, el konulan arazi ve lüks evlerin tam olarak kime ait olduğu bilgisi verilmezken, bunların eski bir üst düzey hükümet yetkilisine ait olduğu ifade edildi.
Ulusal basındaki haberlere göre, ele geçirilen mülklerin, yolsuzluk iddialarıyla görevden alınan eski Nijerya Merkez Bankası Başkanı Godwin Emefiele’ye ait olduğu iddia ediliyor.
Emefiele, geçen yıl Nijerya Devlet Başkanı tarafından görevden alınmış ve yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. 25 Temmuz’da yasa dışı silah ve mühimmat bulundurma suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan Emefiele, 20 milyon naira kefaletle serbest bırakılmış ancak daha sonra tekrar gözaltına alınmıştı.
Sonuç: Nijerya’da yaşanan bu olay, ülkenin yolsuzlukla mücadelesindeki kararlılığını gösteriyor ve eski üst düzey yetkililerin yargı önünde sorumlu tutulacağını gösteriyor. Emefiele’nin mülklerine el konulması, ülke genelinde yolsuzlukla mücadele kapsamında atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]