Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Omuz Yırtığı Tanı ve Tedavisi

Omuz Yırtığı Tanı ve Tedavisi

haber haber -
7 0

 

Dizle ilgili hastalıkların teşhisini koymak için diz artroskopisi yapılır. Dizdeki fiziksel muayeneler bazen yeterli olmaz.  Bunun için dizin içinde yer alan eklemlere bakmak gerekir. Bunun için de özel kameraları cihazlar kullanılır. Son derece teknolojik cihazları vardır. Detaylı görüntüleme için şarttır. Diz ağrıları genel de eklemle alakalı olabilir. Bunun dışındaki diğer sebeplerden biri de bölgede meydana gelen travma durumudur.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

Omuz yırtığı oluşmasının çeşitli sebepleri vardır. Omuz yırtığı durumu oluşan kişilerde genellikle bölge de yoğun bir ağrı yaşanır. Omuzdaki kasların yırtılmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Sıkıntılı bir durumdur. Genel de bölgenin darbe alması ve düşme gibi sorulardan dolayı ortaya çıkar. Günlük hayatı etkileyen önemli bir problemdir. Mutlaka hızlı bir şekilde tedaviye başlanması gerekir

Omuz Yırtığı Belirtileri

Kişinin omuz bölgesinde omuz yırtığı varsa çok fazla ağrı olur. Aynı zamanda kolunu kaldırmakta güçlük yaşanır. Aynı bölgede çoğu zaman ciddi derecede kilitlenme olur. Geceleri o bölgeye doğru yatılamaz. Kişi her zaman rahatsızlık hisseder.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Omuz yırtığı teşhisi genel olarak ultrason ve mr gibi yöntemlerle anlaşılır. Bazı kişiler de fiziksel muayene ile de anlaşılabilir. Güç kaybı görülür. Aynı zamanda kişi o bölgeyi hareket ettirmek de güçlük çeker.  Omuz yırtığı olanlar spor gibi faaliyetler yapamaz. Zamanla şiddetlenen bir ağrısı vardır.

Diz Artroskopisi Nedir?

Kapalı şekilde diz ameliyatının yapılmasına diz artroskopisi denir. Eskiden hastalık teşhisini kolaylaştırmak amacıyla daha çok kullanılmıştır. Uzun yıllardır da tedavi etme amacıyla uygulanır. Güvenilir ve başarılı bir yöntem olduğu için, diz hastalıklarında sıklıkla tercih edilir.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Diz artroskopisi yapılması için, şu şikâyetlerin olması gerekir;

  • Dizdeki menüsküslerin yırtılması
  • Çapraz ön bağlarda yırtılma durumu
  • Kıkırdak nâkili yapılması gereken durumlar
  • Çok fazla kas sıkışması ve gerginlik oluşması
  • Diz de fazla bulunan serbest kemiklerin çıkarılması
  • Sıvı fazlalığı ile ilgili sorunlar

Diz Artroskopisi Faydaları

Diz artroskopisi oldukça faydalı bir tanı ve tedavi yöntemidir. Bir ameliyat türü olmasına rağmen çok fazla kesik uygulanmaz. Bu da iyileşme süreci açısından son derece faydalıdır. Dizdeki sorunları büyük oranla çözen bir yöntemdir. Bu şekilde bir müdahale yapıldığı için, hasta günlük hayata daha çabuk döner ve dikiş az olduğu için de yoğun bir ağrı oluşmaz. Açık diz ameliyatına göre daha avantajlı bir yöntemdir.

 

 

 

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

Donuk omuz sendromu çoğu kişi de görülen bir durumdur. Fiziksel olarak bu rahatsızlığı yaşayan kişileri anlamak kolaydır. Omuzlarda ki eklemeler kötü bir durumdadır. Kişi de duruş bozukluğu hakimdir. Bazı kişiler de donuk omuz sorunu ileri boyutta olabilir. Bu tip kişiler için, mr çekilmesi uygundur.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Donuk omuz eklemde sıkılaşma olması sonucunda ortaya çıkar. Bölge çok gergindir. Eklemler normale göre çok daha kalındır. Kişi hareket etme sorunu yaşar. Bazı durumlarda uzun bir süre hareket olmaz ve çok sıkıntı verecek bir sendromdur.  Donuk omuz rahatsızlığında uygun tedavi ile iyileşme görülür.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Donuk omuz sendromu tedavi edilebilir bir sorundur. Genel olarak iğne ile tedavi yöntemi uygulanır. Genel de başarılı bir yöntemdir. Kişiye Uygun egzersizler verilir. Eğer hareket etme de ciddi bir sorun varsa, ameliyat gerekebilir. Sinsi bir hastalık olduğu için ilk başta anlaşılmaya bilir. Donuk omuz İleri vakalarda kendini ortaya atar. İyileşme 1 ile 3 yıl arasında olabilir.

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir