Schengen Vize Randevunuzu Alın!
Randevularınız seyahat edeceğiniz ülkelerin yetkili birimleri üzerinden alınır. Bu alanda Konsolosluk ya da Büyükelçilik devreye girer. Schengen vize başvuru için randevularınızı online olacak şekilde iletir ve belgelerinizi ibraz edersiniz.
Schengen Vize Evrakları Nelerdir?
Schengen vizesi nasıl alınır öğrenmek için bu alanda uzman bir ekipten faydalanmanız en doğrusu olacaktır. Schengen vize sayesinde kolaylıkla belgelerinizi toplar ve başvuruya geçersiniz. Şöyle ki:
- Randevu alanlar pasaport ve kimlik belgelerini ibraz etmek zorundadır.
- Başvuru formu, uçak – konaklama belgeleri de bunlar arasında yer alır.
Aynı zamanda sağlık sigortasından banka hesap dökümüne kadar birkaç evrak üzerinde durulur. Her birinin güncel tarihli olması dikkate alınır ve bunun üzerine randevunuzda yanında götürmeniz sağlanır. Nitekim yetkili merciler randevu alan vatandaşların belgelerini incelemeye alır.
Schengen Vize Seçenekleri Nelerdir?
Schengen vizesi denilince ilk akla gelen turistik amaçlı seyahatler olabilir. Ancak bu vize türü sadece turistik gezilere dair ele alınmaz. Bunun yanı sıra çeşitli seyahat amaçlarının üzerinde durulur ve ayrı belgeler üzerinden başvurularınızı iletmeniz beklenir.
İş vizesi bunlar arasında başı çeker ve çalışan ile işveren belgelerine karşı başvurularınız değerlendirmeye alınır. Aynı zamanda aile ziyareti, kültürel ya da tıbbi tedavi amaçlı da seyahate karar verilebilir. Tüm bu seyahat amaçlarına uygun olacak şekilde belgelerin toplanması ve vize başvurularına geçilmesi beklenir. Hatta isteyenler bu aşamada 90 (850) 228 43 53 numarasını çevirerek danışmanlık hizmeti alabilir.
Schengen İş Vizesine Ek Belgeler
https://www.schengenvize.net/ gerekli evrakları sıralar ve eksiksiz olacak şekilde ibraz etmenize yardımcı olur. Bu şekilde iş amaçlı seyahat edeceklere:
- Vergi levhası ve imza sirküleri şeklinde ayrı belgeler eşlik eder.
- Hizmet dökümü, işveren mektubu ve maaş dökümü gibi belgeler istenir.
Sonuç olarak her bir belgenin imzalı ve güncel tarihli olması dikkate alınır. Ancak şartlara uygun olanlar kabul edilir ve vize için değerlendirilir. Konsolosluk ya da Büyükelçilik değerlendirmeleri üzerine vizeye ilişkin olumlu veya olumsuz yanıt verilir. Hatta yanıta karşı en az 2 – 3 hafta öncesinde vizeye başvurulması tavsiye edilir.