Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Suriye’de Rejimin Devrilmesi Kutlamalarla Karşılandı

Suriye’de Rejimin Devrilmesi Kutlamalarla Karşılandı

haber haber -
14 0

Milyonlar Kent Meydanlarında Buluştu

Şam, Halep, Lazkiye, Dera, İdlib, Hama, Humus, Deyrizor, Tartus ve Suveyda başta olmak üzere tüm illerde rejimin devrilmesinin ardından kılınan ilk cuma namazı sonrası milyonlarca kişi kent meydanlarında bir araya geldi. Her yaştan ve etnik gruptan kişilerin katıldığı kutlamalarda halkın sevinci ve mutluluğu kameralara yansıdı.

Suriye Halkı Özgürlüğü Kutladı

Kentlerin büyük meydanlarını dolduran halk, ellerinde “Suriye devrimi bayraklarıyla” yürüdü, ülkenin özgürlüğü için ve “yeni Suriye” için temenniler içeren sloganlar attı. Halk, coşkulu kutlamalarda devrim şarkıları da söyledi. Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) lideri Ahmed eş-Şera (Ebu Muhammed el-Culani) halkı tebrik ederek, kutlamalar için Suriyelileri meydanlara çağırmıştı.

Suriye Terörden Temizleniyor

Suriye’de 27 Kasım’da rejim karşıtı silahlı gruplar ile Beşşar Esed güçleri arasında çatışmalar yoğunlaşmıştı. Gruplar, 30 Kasım ile 7 Aralık arasında Halep, İdlib, Hama ve Humus gibi en büyük illerde üstünlük kurmuştu. Başkent Şam’a 7 Aralık’ta girmeye başlayan gruplara halk kitlelerinin de destek vermesiyle rejim, Şam ve diğer birçok bölgede kontrolü tümüyle kaybederek çökmüştü.

Baas Partisi’nin 61 yıllık iktidarı sona ererken, rejim lideri Esed başkentten kaçmıştı. Suriye Milli Ordusu aralıkta başlatılan Özgürlük Şafağı Operasyonu’nda Tel Rıfat ilçe merkezini terör örgütü PKK/YPG’den kurtarmıştı. Operasyonun başarısıyla Münbiç ilçesinin de kurtarılmasıyla, Fırat Nehri’nin batısındaki en büyük terör yuvası PKK/YPG’den temizlenmişti.

İlgili Yazılar