Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin eşbaşkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nde, ulaştırma ve iletişim sektörlerine yönelik üç mutabakat zaptı imzalandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Mısır Sanayi ve Ulaştırma Bakanı Kamel al-Wazir’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, iş birliklerinin detayları paylaşıldı.
İki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptı ile haftalık 30 frekans olan yolcu seferi sayısı 67’ye yükseltildi. THY’nin İstanbul-Kahire hattında haftalık 28, AJet’in Sabiha Gökçen-Kahire hattında ise 5 frekans uçuş gerçekleştirilecek. Ayrıca, Mısır’ın turistik destinasyonları olan Şarm El Şeyh, Hurghada ve İskenderiye’ye de seferler düzenlenecek. Bu adımın ekonomik faaliyetler, ticaret ve turizm gibi sektörlere olumlu katkı sağlaması bekleniyor.
Demir yolu sektöründe yapılan anlaşma kapsamında, demir yolu bakımı, altyapının geliştirilmesi ve trafik yönetimi gibi alanlarda iş birliği güçlendirilecek. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Mısır Ulusal Demiryolları arasında imzalanan mutabakat zaptı ile tecrübe paylaşımını artırmak adına teknik ziyaretler gerçekleştirilecek. Ayrıca, telekomünikasyon ve posta yönetimi alanında da bilgi ve iletişim teknolojileri politikaları geliştirilerek karşılıklı tecrübe paylaşımı sağlanacak.
Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, bu iş birlikleri sayesinde Türkiye ve Mısır arasındaki ulaştırma ve iletişim sektörlerindeki iş birliği daha da güçlenecek, sektörlerin gelişimi desteklenecek ve karşılıklı fayda sağlanacaktır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]