USD49,63EUR55,61ALTIN6.434,93Istanbul19° Bulutlu1:32AKŞAM'AKALAN SÜRE
Sağlık

Zonguldak merkezli 4 ilde yasa dışı kürtaj ve rüşvet operasyonu 20 gözaltı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Zonguldak merkezli 4 ilde yasa dışı kürtaj ve rüşvet operasyonu 20 gözaltı

Zonguldak merkezli 4 ilde düzenlenen yasa dışı kürtaj ve rüşvet operasyonunda 20 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 60 yaşındaki doktor F.T. hakkında “rüşvet alma” ve “çocuk düşürtme” suçlamalarıyla adliyeye sevk işlemi başlatıldı. Operasyon kapsamında doktor F.T.’nin odasında yaklaşık 500 bin lira nakit para bulundu.

Operasyon Kapsamı ve Gözaltılar

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma neticesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Zonguldak’ın merkez, Çaycuma ve Gökçebey ilçeleri ile birlikte Karabük, Düzce ve Bartın illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam 20 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden doktor F.T. (60) “rüşvet alma” ve “çocuk düşürtme”, sekreteri F.U. (53) “iştirak”, A.E.A. (21), C.A. (52), S.K. (28), S.T. (28), O.E. (33), H.E. (63), Ö.F.U. (26) ise “rüşvet verme” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Yasal süre dışında para karşılığında kürtaj yaptırdığı iddia edilen A.S. (28) ve K.S. (30) da geniş güvenlik önlemleri altında adli mercilere teslim edildi.

Doktorun Odasında 500 Bin TL Bulundu

Soruşturma dosyasına göre, Zonguldak’ta görevli uzman doktor F.T.’nin bazı hastalardan para talep ederek tıbbi işlemler gerçekleştirdiği, gerçeğe aykırı hasta kaydı oluşturduğu ve usulsüz ilaç reçeteleri yazdığı iddiaları yer aldı. Suçüstü yakalanan doktor F.T.’nin odasında yapılan aramalarda yaklaşık 500 bin lira nakit para ele geçirildi. Soruşturma kapsamında, bazı gebeliklerin para karşılığında sonlandırıldığı ve yasal süre içindeki işlemler için dahi farklı miktarlarda ücret talep edildiğine dair ifade ve teknik takip kayıtlarının bulunduğu öne sürüldü.

Serbest Bırakılan Şüpheliler

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 9’unun daha önce adliyeye sevk edildiği ve savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Benzer Haberler

Tümü
Prof. Dr. Yusuf Kalko’dan Kırık Kalp Sendromu Uyarısı Kalp Krizinden Ayrımı Önemli
Prof. Dr. Yusuf Kalko’dan Kırık Kalp Sendromu Uyarısı Kalp Krizinden Ayrımı Önemli
Kızamık Vaka Sayıları Arttı Uzmanlardan SSPE Uyarısı
Kızamık Vaka Sayıları Arttı Uzmanlardan SSPE Uyarısı
Uzman Uyardı Horlama Sırasında Boğulur Gibi Uyanıyorsanız Dikkat
Uzman Uyardı Horlama Sırasında Boğulur Gibi Uyanıyorsanız Dikkat
Prostat Büyümesi 5 Belirtisi İhmale Gelmez
Prostat Büyümesi 5 Belirtisi İhmale Gelmez
Giresun’da Nadir Mesane Kanseri Vakası: Dünyada 4. Türkiye’de İlk
Giresun’da Nadir Mesane Kanseri Vakası: Dünyada 4. Türkiye’de İlk
Tokat’taki Norovirüs Salgını Sonrası Profesörden Kritik Uyarı: İyileşme Sonrası Bile Bulaşma Riski Sürüyor
Tokat’taki Norovirüs Salgını Sonrası Profesörden Kritik Uyarı: İyileşme Sonrası Bile Bulaşma Riski Sürüyor
Sağlık Rehberiniz Sağlık Üssü
Sağlık Haberleri - Saglikussu.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları SAĞLIK ÜSSÜ 'nde saklıdır. Seobaz Haber Teması