Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Hamilelik /Gebelik Hesaplama

Hamilelik /Gebelik Hesaplama

haber haber -
23 0

 

Hamilelik evli çiftler için yeni bir hayata açılan kapı demektir. Kadının hamile kalması ile birlikte aileye yeni bir bireyin yani minik bir bebeğin katılacak olması tüm aile bireylerinde heyecana sebep olur.

 Kadının hamile olduğunu anlaması genel olarak adet tarihinin gecikmesi sonrası test yapması ile ortaya çıkar. Eğer test sonucu pozitif ise bir aylık hamilesiniz demektir. Çünkü gebelik yani hamilelik hesaplaması yapılacağı zaman son adet tarihi baz alınır.

Kadın doğum doktoruna gebelik ile gittiğiniz zaman size ilk yönelteceği şey son adet tarihinizin ne zaman olduğudur. Adetten sonraki yumurtlama döneminde hamile kaldığınız baz alınacağı için son adet tarihinizden sonra 40 hafta sayarak doğum tarihinizin ne zaman olacağını otomatik hamilelik hesaplama şansınız vardır.

Gebelik Tarihinin Ne Zaman Olduğunu Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Genel olarak son adet tarihi baz alınarak gebelik tarihi hesaplansa da gebelik tarihinizi hesaplamanın başka alternatifleri de vardır. Bunlardan biri doktorunuzun gelişmiş ultrason cihazları ile bebeğinizin beden ve kafa ölçülerine göre tecrübe olarak hafta belirlemesi bir diğeri ise son adet görme tarihinizde geriye 3 ay 10 gün saymanız yöntemidir.

Adet tarihine göre hamilelik hesaplama genel olarak doğru sonuç verse de bazı kadınlarda adet düzensizliği söz konusu olma ihtimali olduğu için yanılma payı da vardır. Bu gibi durumlarda bebeğinizin ölçüleri haftası ile uyumlu olmayabilir. Doktorunuz bu durumda size adet düzensizliğinizin olma ihtimalini sorabilir.

Bunun yaşanma nedeni adet döngünüzün düzensizliği sonucunda yumurtlama tarihinizin tam olarak bilinememesi bu durumda gebelik tarihinizin hesaplanamamasından kaynaklanmasıdır. Fakat günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte ultrasonlar sayesinde kadın doğum uzmanları bebeğiniz ile alakalı tüm ayrıntıları rahat bir şekilde görebilmektedir.

Hamilelikte Düzenli Takibin Önemi?

Düzenli takibin yanı sıra gebeliğin belli bir haftasında yapılan detaylı ultrasonda bebeğinizin kaç aylık kaç günlük olduğu gibi tüm bilgiler görünürken aynı zamanda bebeğinizin detaylı tüm incelemeleri de yapılmaktadır.

https://www.mutluhamile.com/k/hamilelikte-saglik/

Ultrasonlar dışında yapılan kan ve idrar testlerinde çıkan değerler de gebelik haftanızın belirlenmesi hususunda önemli rol oynamaktadır. Gebelik tarihinizi doğru olarak bilmeniz halinde hem doğum planınızı daha sağlıklı yapabilir hem de gereken kontrolleri aksatmadan yaptırabilirsiniz.



İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir