Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. DHI Saç Ekimi

DHI Saç Ekimi

haber haber -
11 0

 

 

Saç ekimi tedavisi, kelleşme sorunu yaşayan hastalar için geliştirilmiş tedavi metotlarını içerir. Bu yöntemlerden birisi de DHI saç ekimi yöntemidir. Bu yöntem hakkında merak ettiğiniz tüm soruları, rehberimizde bulabilirsiniz. Böylece saç ekimi tedavisi konusunda karar verirken eksik bilgi sorunun da ortadan kaldırabilirsiniz. Gelin başlayalım.

 

DHI Saç Ekimi Nedir?

 

Açılımı “Direct Hair Implantation” olan DHI, direkt saç ekimi ya da doğrudan saç ekimi olarak da bilinmektedir. Bu yöntemde, hastadan elde edilen greftler, saç köklerine doğrudan yerleştirilmektedir. Günümüzde oldukça yüksek bir başarı oranına sahip olan DHI yöntemi, elbette uzman eller tarafından uygulanmalıdır. Bu sayede kalıcı ve etkili sonuçlar ortaya çıkacaktır.

 

Bu yöntemde, choi adı verilen bir medikal kalem kullanılmaktadır. Bu kalem sayesinde greftler toplanmaktadır. Bu toplanan greftler, direkt olarak saç köklerine yerleştirilir. Adı üzerinde direkt saç ekimi olarak çevirebileceğimiz DHI, en çok tercih edilen saç ekimi tedavi yöntemlerinden birisidir.

 

DHI Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

 

İlk olarak hasta muayene edilir. Akabinde lokal anestezi ile saç kökleri gevşetilir. Daha sonrasında, bahsettiğimiz özel kalem ile saç kökleri toplanmaya başlar. Toplanan greftler, kafa derisine yerleştirilir. FUE saç ekimi tekniğine kıyasla DHI, iki aşamadan oluşturulmaktadır. FUE yönteminde yer alan santrifüj işlemi bu yöntemde yer almamaktadır. Yöntemdeki temel amaç, hastanın bir an önce saçlarına kavuşmasını sağlamaktır. Bu nedenle yoğun görüntüyü sağlamak amacıyla direkt olarak saç kökleri yerleştirilmektedir.

 

Elbette bu yöntemin kendine göre artıları ve eksileri yer almaktadır. Özellikle de FUE ile kıyaslandığında pek çok farklı etkenler devreye girmektedir.

 

 

DHI Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

 

DHI yönteminde, sağlıklı dokulara herhangi bir zarar verilmez. Bu sayede yöntem, daha sık ekimlere imkan tanımaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere bu avantaj ile hastalar daha yoğun saç yapısına sahip olurlar.

 

DHI yönteminde saç köklerinin direkt olarak yerleştirilmesi, greftlerin tutma ihtimalini de artırır. Zira saç kökleri kafa derisinden alındığı anda, oksijensiz kalırlar ve belirli bir süre sonra ölmeye başlarlar. Özellikle de belirli ortam koşullarında tutulmayan saç kökleri kısa bir süre içerisinde ölebilir. Ancak DHI yönteminde saç kökleri doğrudan yerleştirilmektedir. Bu nedenle tutma oranı da nispeten daha yüksektir.

 

Tedavinin belki de en önemli avantajı ise hızlı bir şekilde sonuçlanmasıdır. Bu sayede hastanın iyileşme süreci de nispeten daha kısa olmaktadır. DHI saç ekimi tedavisi oldukça eski bir yöntem olsa da, günümüzde hala tercih edilmektedir. Uzman eller ile verilen tedavi, kalıcı ve doğal görünüme sahip saçlara kavuşmanızı sağlayacaktır.

 

 

DHI ile FUE Saç Ekiminin Farkları Nelerdir?

 

DHI yöntemi ile FUE arasında uygulama açısından farklar bulunmaktadır. Daha önce de belirttiğimiz üzere, DHI yönteminde saç kökleri direkt olarak yerleştirilir. Ancak FUE yönteminde, hastadan alınan kökler bir süre dışarıda tutulur. Bu durum, köklerin bir süre oksijensiz kalmasına neden olabilir. Ancak her iki yöntem de uzman eller tarafından uygulandığında başarılı sonuçlar doğurmaktadır.

 

DHI yönteminde iyileşme süreci, FUE tekniğine oldukça kısadır. Bu nedenle kanama da oldukça azdır. Ek olarak FUE tekniğinde saç tıraşı zorunluluğu bulunmaktadır. DHI açısından böyle bir zorunluluk yoktur. Elbette donör bölgeye saç tıraşı yapılması yeterli olacaktır.

 

DHI yöntemi, yukarıdaki avantajlarla dikkat çekmektedir. Ancak bu yöntemde kullanılan ekipmanlar oldukça pahalıdır. Bu nedenle tedavi fiyatları da FUE tekniğine göre daha yüksek olabilir. Ek olarak FUE tekniğinde tek seansta daha fazla greft ekimi yapılabilmektedir. Bu nedenle FUE tekniği daha geniş bir alanda greft ekimi için uygunken, DHI yöntemi ise daha sık ekim için uygun bir yöntemdir.

 

DHI yöntemi, FUE tekniğine göre daha uzun sürmektedir. Ancak tedavinin başarı oranı oldukça yüksektir. Bu nedenle gür ve kalıcı saçlar için DHI tekniğinden rahatlıkla faydalanabilirsiniz.

DHI Saç Ekimi Fiyatları

 

DHI yönteminde, hastaya göre saç ekimi planı yapılır. Bu nedenle ekilecek her bir greft için belirli bir ücret alınmaktadır. Sonuç olarak DHI saç ekimi fiyatları da özel bir teklif sonrasında kesinleşmektedir. Hastanın durumuna göre bu fiyatta farklılıklar söz konusu olacaktır. Eğer tedavi konusunda kararlı iseniz, bir an önce fiyat teklifi alarak tedavi sürecine geçebilirsiniz. Heva Clinic Saç Ekim Merkezi DHI saç ekimi konusunda uzman kadrosuyla İstanbul, Nişantaşı’nda hizmet vermektedir, sizin saç ekim operasonunuzu planlamak ve fiyat almak için ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir