Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Varis Tedavisi – Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Varis Tedavisi – Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

admin admin -
9 0

Varis Tedavisi – Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ağrılı varislerle başınız belada ise izmit varis tedavisi konusunu incelemenizi öneririz. Varisli damarların nedeni kalıtsal olabilir veya hareketsiz bir yaşamın uzun süre sürdürülmesinden kaynaklı olabilir.

Hareketsiz yaşam tarzı sağlığı ve damar yapısını bozar. Varis tedavisi yapılmazsa ciddi sorunlar oluşabilir. Toplar damarlardaki sorunlar, kalp kapakçıkları bozulduğunda oluşuyor. Kalp kapakları düzgün çalışmazsa zaman içinde varisler gelişir.

Durum ilerledikçe, varisli damarlar boyut olarak büyür ve daha da gözle görünür hale gelir. Varisli damarlar genellikle şişkin bir görünüme sahiptir. Bununla birlikte, bazıları cildin alt kısımlarında görünmezdir.

Venöz yetmezliği olan kişilerin yaklaşık üçte birinde varis görünür ve bunların dışında herhangi bir semptom yoktur. Bununla birlikte, bazı insanlar bacaklarda şişme bacaklarda ağrı veya kramp belirtileri görebilir.

Varis Nedenleri

Hamilelik ve yaşlanma, obezite ve kalp kapak hastalıkları varisli damarlar için ortak risk faktörleridir. Bu risk kadınlarda daha fazladır. Ailesinde varis öyküsü olan kişilerde de varis geliştirme olasılığı daha yüksektir.

Varisli damarların görsel semptomlarını tanımak zor olabilir, ancak doktor nedeni belirlemek ve tedavi seçenekleri önermek için ultrason ve diğer görüntüleme prosedürlerini kullanabilir.

Varis tedavisi, damarların konumuna, boyutuna ve yoğunluğuna bağlı olarak değişir. Uzman doktor bireysel durumunuz için hangi tedavinin en iyi olduğunu belirleyecektir. Varis tedavisi genellikle cerrahi değildir. İşlemin amacı damar duvarını küçültmek ve kanı yukarı doğru sağlıklı damarlara yönlendirmektir.

Skleroterapi, varisli damarlar için başka bir tedavi seçeneğidir. Bu tedavide damarı kapatan köpük bazlı sklerozanlar kullanılır. İşlem ultrason rehberliğinde gerçekleştirilir. Daha sonra kompresyon bandajları uygulanır. Varis tedavisi için invaziv prosedürler de kullanılabilir.

Varis Tedavi Seçenekleri

Lazer bazlı tedavi de bir seçenektir. Lazer ablasyon ayakta tedavi prosedürüdür ve genellikle cerrahi bir prosedür gerektirmez. İşlem lokal veya genel anestezi ile de yapılabilir. Bazı hastalarda işlemden sonra kanama ve morarma olur.

Kocaeli varis tedavisi günümüzde uzman doktorların kolayca uyguladığı tekniklerle basit ve ağrısızdır. Varisli damarlar için enjeksiyon tedavileri arasında skleroterapi sayılabilir. Bu tedavi, küçük ila orta büyüklükteki örümcek ağı benzeri damarlarını ve varisli damarları ortadan kaldıran minimal invaziv bir işlemdir.

Enjeksiyon solüsyonu damar duvarlarının sertleşmesine ve kanla dolmasının durmasına neden olur. Bu işlem, kanın varisli damarlar yerine diğer damarlardan kalbe dönmesini sağlar.

Varisli damarları tamamen parçalamak için prosedür birkaç seans sürebilir. Tedaviye başlamadan önce, varis alanında uzman doktor bir fiziksel muayene yapacaktır. Bu, damarların ciddiyetini ve yerini ve ayrıca varis oluşum sebebini belirlemeye yardımcı olacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir