Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Reuters’tan üçüncü doz aşı analizi

Reuters’tan üçüncü doz aşı analizi

haber haber -
8 0

Pfizer ve BioNTech, aşının yapılmasının altı ay ardından virüsün bulaşma ihtimalinin artması nedeniyle aşı olanlara ek bir doz aşı daha yapılması için birkaç hafta içinde ABD ve Avrupa’daki düzenleyici kurumlara başvuruda bulunacağını açıklamıştı.

İki şirket aşı olduktan altı ay sonra bulaşma riskinin arttığını gösteren verileri yayınlamadı, ancak kamu kurumlarıyla paylaşacaklarını duyurdu. Pfizer, konuyu sağlık yetkilileriyle bugün görüşeceğini belirtti.

Önde gelen aşı uzmanları Reuters ile yaptıkları söyleşilerde Pfizer’ın üçüncü doz talebinin gerekçesini sorguladılar ve özellikle pek çok ülke henüz ilk doz aşıyı yapmakta bile zorluk çekerken ek doz aşının gerekliliğini kanıtlamak için daha fazla veriye ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler.

Seattle’da Fred Hutchinson Kanser Merkezi’nde virolog olan ve ABD hükümeti destekli corona virüsü aşı denemelerini yürüten Doktor Larry Corey, “Bu kadar zor bir karar için tek taraflı bir yaklaşım benimsemeleri hayal kırıklığı yarattı” dedi.

İlk defa Hindistan’da tespit edilen Delta varyantının pek çok ülkede baskın corona virüsü haline gelmesi mevcut aşıların yeterli koruma sağlayıp sağlamadığına dair endişe yarattı.

Bazı uzmanlar hastaneye yatışlarda ya da ölümlerde ciddi bir artış olması durumunda ek doza izin verilebileceğini düşünüyor.

Philadelphia’da çocuk hastanesinin aşı eğitim merkezinin başkanı ve ABD Gıda ve İlaç Kurumu’nun (FDA) danışmanlarından Doktor Paul Offit ek dozların bu durumda yapılabileceğini ifade etti.

Aşılamanın hızlı ilerlediği ABD’de, Offit bu tür bir durumun görülmediğini ve hastalığı ağır geçirenleri aşılanmamış kişilerin oluşturduğunu belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir