Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Görüntüleme Merkezi Hizmetleri

Görüntüleme Merkezi Hizmetleri

haber haber -
8 0

 

Yönetim uzmanları ve araştırmacılar, insan kaynaklarının, özellikle sağlık sektöründe, kuruluşlarda en büyük farkı yaratabilecek maddi olmayan varlıklardan biri olduğu konusunda hemfikirdir. Bu nedenle, somut kaynaklarla birleştirildiğinde sürdürülebilir rekabet avantajları yaratan bilgi, deneyim, beceri ve yeteneklerle birlikte gelir. Bir görüntüleme merkezini daha iyi yönetmek için süreci anlamak önemlidir. Görüntüleme merkezi bölümleri farklı teşhis ve tedavi yöntemlerine sahiptir:

  • Doğrudan dijital teknik ve floroskopi (RX) ile geleneksel radyoloji
  • Ultrason ve Doppler
  • Mamografi
  • Girişimsel radyoloji
  • Hemodinamik
  • Çok kesitli bilgisayarlı tomografi
  • Manyetik rezonans görüntüleme
  • Kemik densitometrisi gibi hizmetler vardır.

Görüntüleme Merkezi Avantajları

Hastaya daha düşük radyasyon dozu ve daha kaliteli bir görüntü veren doğrudan dijital tekniğe sahip geleneksel radyoloji ekipmanına ve muayene için mükemmel bir tam dijital görüntü sağlayan orto-diyografi cihazları ile bu işlemlerin birçok avantajı vardır.

Daha az radyasyon, siyalografi, dakriyosistografi, fistülografi vb. Doğrudan dijital floroskopi çalışmalarında dijital videosunun dokümantasyonu ile çalışmayı sağlayan, görüntülerin dijital olarak çıkarılması avantajı vardır. Görüntüleme merkezi iki tür tıbbi görüntüleme teknolojisini birleştirir: Çok kesitli bilgisayarlı tomografi taraması ile PET taraması şeklinde olabilir.

Bu teknolojiler, glikoz veya diğer maddelere bağlı bir radyoizotop salarak, birçok kanserde olduğu gibi, vücudun yüksek glikoz aktivitesi olan bölgelerine dolaşmasına ve yapışmasına izin vermez. Görüntüleme merkezi hastanın patolojisinin kesin teşhisini vermek için maddenin sabitlendiği alanın anatomisini ayrıntılı olarak gösterme özelliği vardır.

4 Boyutlu Ultrason Sistemlerinde Yenilikler

Ultrason sayesinde doğum öncesi tanı son yıllarda çok yol kat etti, çünkü bu radyolojik keşif tekniğinden önce anne karnında bebek görmek düşünülemezdi. 4 boyutlu ultrason kapsamında artık 4D teknolojisi ile çok rahat bir biçimde bebeklerin doğmadan önce videolarını izlemek mümkün hale geldi. 4 boyutlu ultrason yeni nesil cihazlar arasında yer almasına rağmen, 4 boyutlu ultrason fiyatları ekonomik rakamlarda gerçekleştirilir.

4 Boyutlu Ultrason Nedir?

Doğum öncesi kontrollerdeki bu teknolojik yenilik, bugün bebekleri şu şekillerde görmemizi sağlar: 2D (bir monitörde gerçek zamanlı olarak görüntülenen ancak fetüs hareket ederse bulanık olacak iki boyutlu bir görüntü), 3D (hareketsiz görüntüler) fetüsün ve yapılarının üç boyutunda ve geleneksel ultrasonun siyah ve beyazından daha keskin bir renge sahiptir. Ve 4D (3D bir ultrasondur, ancak gerçek zamanlı olarak kaydedilir ve izlenir).

Tüm özellikleri içerisinde barındıran cihazlar ile yapılan çekimler için 4 boyutlu ultrason çekim yaptıracak olan kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alır.  4 boyutlu ultrason ile bu son teşhis prosedürü (4D ultrason), fetüsü 3D ultrasonda olduğu gibi üç boyutlu olarak yakalar, ancak bize içeride ne olduğunu gerçek zamanlı olarak gösterir.

4 Boyutlu Ultrason Kimlere Uygulanır?

Bu yöntem talep doğrultusunda doktor kontrolünde yapılabilir. 4 boyutlu ultrason fiyatları uzman hekime ve görüntüleme merkezine göre değişiklik gösterir. İşlemin birçok avantajı vardır. Genel olarak kardiyovasküler sistemin değerlendirilmesini ve bebekte olası doğumsal kalp hastalıklarının daha fazla güvenlik ve hassasiyetle saptanmasını kolaylaştırır.

Ebeveynlerin bebeğin yüz hareketlerini gerçek zamanlı olarak görmelerini sağlar. Eylemleri, fetüsün malformasyonlarını ve genetik patolojilerini tespit etmeye veya ekarte etmeye yardımcı olur. Fetüsün büyümesini analiz etmek, fetüsün daha kesin ölçümlerini yapmak, böylece vücudun farklı yapılarının durumunu değerlendirmek mümkün olur.

Rahim Filmi Nasıl yapılır?

Ultrason kullanarak tanısal bir görüntüleme tekniğidir ve amacı rahim boşluğunun içinin değerlendirilmesidir. Küçük polipler veya submukozal fibroidler gibi geleneksel ultrasonda görülmesi zor olan bazı patolojiler vardır. Bunların tesbitinde oldukça önem taşır.

Rahim filmi, rahim ağzından rahim boşluğuna bir kanül sokmaktan ve ardından normal bir transvajinal ultrason yapıyormuş gibi ultrason sondasını vajinaya sokmaktan oluşur. Daha sonra kanül içine salin solüsyonu yerleştirilir ve verilen sıvı sayesinde endometrial duvarlar ayrıldığı için ultrason ile endometrial kavite görselleştirilir ve o seviyede herhangi bir patoloji olup olmadığı görülebilir. Rahim filmi çekimi yaptıracak olan kişiler rahim filmi fiyatları araştırması yapması gerekir.

Rahim Filmi Kimlerden İstenir ve Nasıl Çekilir?

Doktorunuz gerekli gördüğünde isteyebilir. Rahim filmi işlemi, rahimdeki aşağıdaki gibi anormallikler nedeniyle oluşabilecek açıklanamayan vajinal kanamanın nedenini değerlendirmek için en değerli doğurganlık testlerinden biridir. Rahim lifleri, rahim polipi, endometriyal atrofi, endometriyal fibroz, konjenital kusurları görüntülemekte oldukça başarılıdır.

Bu test, endometriyal patolojiden şüpheleniliyorsa veya IVF öncesi doğurganlık testi olarak önerilir, çünkü hamileliği önleyebilecek veya spontan olma olasılığını artırabilecek herhangi bir önceki patolojinin olmadığını doğrulamak uygun olacaktır. Tanı ve teşhis için oldukça önem taşıyan bu işlem için, rahim filmi fiyatları yapılacak olan merkeze ve hekimin uzmanlığına göre değişebilmektedir.

Histerosonografiye ek olarak bu amaçla yapılan başka testler de vardır, ancak her vakaya bağlı olarak jinekolog ve kadın doğum uzmanlarından oluşan ekipler her hasta için hangi testlerin en uygun olduğuna karar verecektir. Bu işlemde hastanın özel bir hazırlığa ihtiyacı yoktur.

Rahim Filmi Fiyatları 2021

Rahim filmi fiyatları işlemi yaptırdığınız yerin özel veya devlet hastanesi olmasına göre değişiklik gösterebilir. En doğru bilgiyi randevu aldıktan sonra öğrenebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir