Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ekonomi ve Enflasyon Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ekonomi ve Enflasyon Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Fitch Ratings’in Türkiye’nin Kredi Notu Arttırıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Habertürk canlı yayınında Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltmesini ve not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkarmasını değerlendirdi. Yılmaz, Türkiye’nin hak etmediği bir konumda olduğunu belirterek, bu kararın doğru yönde verilmiş bir adım olduğunu vurguladı.

Enflasyonla Mücadelede Kararlılıkla Devam Edeceğiz

Yılmaz, Orta Vadeli Programı (OVP) kararlılıkla hayata geçireceklerini ve yatırım ortamını iyileştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Enflasyonla mücadeleye öncelik verdiklerini belirten Yılmaz, gıda ve hizmet gruplarındaki enflasyon üzerinde özellikle çalıştıklarını dile getirdi. Yılmaz, enflasyonun belirgin düşüşünü 2024’ün ikinci yarısında ve 2026’da tek haneli seviyelere ulaşacaklarını söyledi.

Kur ve Enflasyon İlişkisi

Yılmaz, “Kurun enflasyonun üstünde gelişmesini beklememek gerekir” diyerek, Merkez Bankasının rezervlerindeki azalmaya da değindi. Enflasyonla mücadele edilen bir ortamda kurun reel anlamda artmayacağını belirten Yılmaz, enflasyondaki artışın kurda da bir miktar artışa yol açacağını ifade etti.

Konut Politikaları ve Asgari Ücretliler

Yılmaz, konut arzının artırılmasının önemine vurgu yaparken, konut kiralarındaki zam sınırının enflasyonist dönemde kiracıları korumak amacıyla alındığını belirtti. Ayrıca, asgari ücretli çalışanlar ve emeklilerle ilgili adımların olacağını ve ekonomik büyüme ile istikrarın devam etmesi durumunda bu kesimlere destek sağlanacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ekonomi ve enflasyonla ilgili olarak yapılan çalışmaların devam edeceğini ve ülkenin ekonomik istikrarını sürdürmek için kararlılıkla hareket edileceğini vurguladı. Bu doğrultuda, enflasyonla mücadele, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve sosyal refahın artırılması gibi alanlarda çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

Benzer Haberler
Sağlık Bakanlığı, Sahte Sağlık Beyanlarına Yönelik Cezaları Yükseltti
Sağlık Bakanlığı, Sahte Sağlık Beyanlarına Yönelik Cezaları Yükseltti
Sağlık Bakanlığı Sahte Sağlık Beyanları İçin Yeni Cezalar Belirledi
Sağlık Bakanlığı Sahte Sağlık Beyanları İçin Yeni Cezalar Belirledi
2023 Ocak Ayında Konut Fiyat Endeksi Değişimleri
2023 Ocak Ayında Konut Fiyat Endeksi Değişimleri
Türkiye Konut Fiyat Endeksi (KFE) Değişimleri Açıklandı
Türkiye Konut Fiyat Endeksi (KFE) Değişimleri Açıklandı
Akdeniz’deki Balon Balığı Popülasyonuyla İlgili Alınan Önlemler
Akdeniz’deki Balon Balığı Popülasyonuyla İlgili Alınan Önlemler
Bakan Yumaklı: Türkiye Su Ürünleri İhracatında Rekor Kırdı
Bakan Yumaklı: Türkiye Su Ürünleri İhracatında Rekor Kırdı
Sağlık Rehberiniz Sağlık Üssü
Sağlık Haberleri - Saglikussu.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları SAĞLIK ÜSSÜ 'nde saklıdır. Seobaz Haber Teması