Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Detaylı Bilgiler 

Tüp Mide Ameliyatı Hakkında Detaylı Bilgiler 

haber haber -
11 0

 

 

Obezite günümüzde en büyük sorunlardan biri olmak ile beraber obezite cerrahisi olarak buna çözüm bulunması mümkündür. Tüp mide ameliyatı sayesinde kişilerde büyük değişimler görülür. Obezite sorunu yaşayan kişiler için bu durum oldukça büyük sorun yaratır. Birden farklı sağlık sorunlarına da yol açar. Tüp mide ameliyatı da obezite sorununu çözen önemli operasyonlardan biridir.

 

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

 

Obezite sorununa çözüm olarak uygulanan birçok cerrahi operasyon vardır. Bu kişiler için uygulanan tüp mide ameliyatı da bu cerrahi operasyonlardan biridir. Midenin ameliyat ile boru haline getirilme cerrahi işlemine tüp mide ameliyatı deniyor.

 

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

 

Midenin boru haline getirildiği tüp mide ameliyatı birçok kişide uygulanabiliyor. Ancak bu kişilerde mevcut görülen obezite hastalığı olması gerekiyor. Normal kilo düzeyinin çok üstünde kiloya sahip olan kişiler obezite sınıfına giriyor. Bu durum kişide başka sağlık problemlerine de yol açıyor. Obezite cerrahisi kapsamı altında midenin boru haline getirilmesi de bu rahatsızlığın düzeltilmesi açısından oldukça büyük etki yaratıyor.

 

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

 

Mide küçültme ameliyatı olarak en sık uygulanan ameliyat tüp mide ameliyatıdır. Fazla kilolarından rahatsızlık duyan kişiler için uygulanır.

 

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

 

Obezite sorunu yaşayan kişiler için yapılan cerrahi işlem sonrasında kilo vermek mümkündür. Cerrahi operasyondan sonra ilk ay 15 kilo ikinci ay ise 10 kilo verilmesi mümkündür. Üçüncü ay sonunda ise 5 kilo veriliyor.

 

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

 

Fazla kilolardan cerrahi işlem ile kurtulmak adına yapılan cerrahi işlem için belirli yaş aralığı olması gerekiyor. Ameliyatı geçirecek olan kişilerin en az 18 en fazla 65 yaşında olmaları gerekiyor.

 

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

 

Mide ameliyatlarından biri olan tüp mide ameliyatı fazla kilolardan kurtulmak amacı ile yapılıyor. Ameliyat sonrasında operasyonu geçirmiş olan kişilerin bir süre sıvı ağırlıklı beslenmeleri gerekiyor.

 

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

 

Obezite son dönemlerde birçok kişi tarafından yaşanan ciddi bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Tıp alanında bu hastalık için tedavi amaçlı birçok cerrahi işlem gerçekleştiriliyor. Ameliyat çeşitleri ise tüp mide ameliyatı ve mide kelepçesi olarak sınıflandırılabilir.

 

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

 

Fazla kiloların neden olduğu obezite sorununda en iyi çözüm yolu ameliyattır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır. Öncelikli olarak ameliyat sonrasında beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle karbonhidrat ağırlıklı beslenmekten kaçınmak şarttır.

 

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

 

Birçok kişinin yaşamış olduğu obezite sorununda en etkili yolu obezite cerrahisi ameliyatıdır. Bu ameliyatlar direkt olarak mide üzerinde değişiklik olarak uygulandığı için kişi de kolayca kilo azalmasına neden oluyor. Ameliyat sayesinde mide küçültmesi sağlanıyor.

 

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede, Ne Kadar Kilo Verilir?

 

Obezite cerrahisi sonrasında sağlıklı ve doğru bir şekilde kilo vermek mümkündür. Üstelik bu süreç oldukça kısa sürüyor. Ameliyat sonrası yaklaşık olarak 3 ayda kişi kolayca kilo veriyor.

 

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek mümkün?

 

Obezite sorunu yaşayan ve ameliyat olan kişilerde bu süreç oldukça önemlidir. Ameliyat öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Obezite için geçirilen cerrahi operasyon sonrasında kişinin hemen günlük hayatına dönmesi mümkün değildir. Tüp mide ameliyatı sonrasında yaklaşık olarak iki hafta sonra kişinin iş hayatına dönmesi mümkündür.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir