Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Antikor Testi Nedir?

Antikor Testi Nedir?

haber haber -
79 0

Antikor testi önemli bir kan alma testidir. Alınan bu karar örneği sayesinde hastaların covid-19 geçirme durumları incelenir. Vücuda giren bakteri ve virüsler vücudu savunma mekanizmasını harekete geçirir. Bu şekilde vücut antikor üreterek virüslerle savaşmaya başlar.

Dolayısıyla hastalığı geçirmiş olan kişiler belli bir süre bekledikten sonra antikor testi yaptırırlar. Yapılan testler sayesinde hastalar bağışıklık sistemi hakkında bilgi sahibi olurlar. Kişide oluşan antikorlar hastayı bakteri ve virüslere karşı güçlü kılar.

Antikor Testi Kimlere Uygulanır?

Bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklara karşı antikor testleri uygulanır. Özellikle son dönemlerde tüm dünyada etkili olduğu gibi ülkemizde de etkili olan kovid-19 hastalığına karşı antikor testi istenir. Yapılan incelemeler sonucunda kişinin covid-19 geçirip geçirmediği belirlenir. Bu şekilde hastalığa karşı vücudun bağışıklık kazanıp kazanmadığı da belirlenir.

Antikor Testi Neden İstenir?

Covid-19 sonrası sağlığına kavuşan hastalar antikor testi için belli bir süre beklemeleri gerekir. Tamamen iyileşme sağlandıktan sonra vücudun bakteri ve virüslere karşı genel sağlık durumu alınan kan örnekleri üzerinden belirlenir. Antikor testi vücudun bağışıklık sistemi hakkında bilgi verir. Elde edilen bilgiler hastaların bakteri, virüs ve enfeksiyonlara karşı savaşma durumunu ortaya koyar.

Açık Emar Neden Çekilir?

Açık emar teknolojik görüntüleme cihazları içerisinde işlem ve konforu bir adım öteye taşıyan önemli bir uygulamadır. Sağladığı rahatlık ve konfor sayesinde kapalı alan fobisi ve çocuk hastalardan da istenilen görüntüler alınır. Açık emar çektirmenin amacı hastanın sağlık durumu hakkında detaylı bilgi sahibi olmaktır.

Böylece görüntüleme cihazları sayesinde hastalıklar erken dönemde tanılanarak yerinde teşhisler yapılır. Vücudun istenilen bölgesinde radyo frekans dalgaları sayesinde görüntü alınır. Bilgisayar ortamına aktarılan görüntüler uzmanlar tarafından analiz edilerek rapor haline getirilir. Hastalıkların teşhisinde olduğu kadar ortopedik yaralanmalarda da açık emar kullanılır.

Açık Emar Nedir?

Tıp dünyasına teknolojik bir yenilik getiren açık emar sistemi hasarlı ve hasta dokuları belirleyerek hastanın sağlık durumu hakkında bilgi verir. Gürültülü ve kapalı çekilen emar işlemlerini aksine açık emar yöntemi son derece konforludur. Çekim işlemleri sırasında hastanın yanında bir yakını bulanabilir ve bu şekilde hasta kendini daha iyi hissedebilir.

Açık Emar Fiyatları

Kilosundan ve bazı sağlık problemlerinden dolayı kapalı emara giremeyen hastalar için geliştirilmiş açık emar yöntemi bulunur. Radyasyon ışını içermeyen röntgen sayesinde kısa sürede hastadan istenilen görüntüler alınır. Açık emar fiyatları devlet hastanelerinde ücretsiz çekilirken özel görüntüleme merkezlerinde ücretlidir. Bu nedenle çekim işlemleri öncesinde ücretler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak faydalı olacaktır.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

Rahim boşluğuna detaylı bir şekilde görüntülenmesi ve doğru tanı yapılması amacıyla HSG filmi çekilir. Hastanelerin radyoloji bölümlerinde yapılan detaylı tetkikler sonucunda birçok bilgiye ulaşılır. Rahim filmi çekilirken kontrat adı verilen sıvı madde kullanılır. Bu madde elde edilmek istenen görüntüleri net bir şekilde bilgisayar ortamına aktarır.

İşleme başlamadan önce hasta uzanır ve ayaklarını karın içerisine doğru çeker. Daha sonra spekulum ve adı verilen araç yardımıyla rahim içerisine sıvı madde gönderilir. Bu sıvı madde basınçlı bir şekilde gönderildiği için tüplerdeki mukoza tarzı maddeleri temizler. HSG filmi 15 dakika içerisinde tamamlanır ve hasta günlük yaşantısına döner.

HSG Filmi Kullanım Alanları

Rahim filmi kadın doğum uzmanları tarafından pek çok hastalığın tanılanmasında kullanılır. Özellikle gebe kalmak isteyen bayanlardan istenen rahim filmi ile gebeliği engelleyici faktörler belirlenir. Bunun dışında art arda yapılan düşükler, rahmin şekilsel bozukluğu ve kanser gibi hastalıkların tanılanmasında da hsg filmi çekilir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir