Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Sağlık Haberleri – Saglikussu.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant Tedavisi Nedir?

haber haber -
8 0

 

Eksik dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen köklerin üzerine protez takılması işlemine implant tedavisi denir. Doğuştan dişin olmaması, diş çürümesi ve travma gibi nedenlerden dolayı kaybolan dişlerin yerine yapılır. Sabit protez olduğu için kişinin kendi dişiymiş gibi etkili bir fonksiyona sahiptir.

İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?

Çene kemiği eriyen ve takma protez kullanamayan, tek bir dişi kaybolan ve yanındaki dişleri küçültmek istemeyen ve hareketli protez kullanmak istemeyen kişiler için uygulanabilir. İmplant tedavisi için uygun olup olmadığınıza diş hekimleri fiziki muayene yaptıktan sonra karar verebilir.

İmplant Diş Faydaları Nelerdir?

Başarılı cerrah tarafından doğru implant modeli uygulanarak yapılan implant tedavisi hastalara büyük faydalar sağlar. Sabit protez olduğu için ısırma ve konuşma fonksiyonunu bozmaz ve destekler.  Yapı itibari ile en doğal protezlerdendir ve gerçek dişlerden ayırd edilemez. Sağlıklı dişlerin küçültülmesine gerek kalmaz.

İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Klinik ve radyolojik muayeneler  ve kemik ölçümü yapılmalıdır. İmplant vidasının konulacağı çene kemiğinin yüksekliği ve genişliği yeterli oranda olmalıdır.

İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?

İmplant uygulaması 3 aşamada gerçekleştirilir. Birini aşama fiziki muayene ve görüntüleme yöntemleridir. Ağız sağlığı kontrol edilir ve implant için hazır hale getirilir. İkinci aşama uygulamadır. Lokal anestezi uygulanır ve çene kemiğine implant vidası yerleştirilir. Son aşama protezin hazırlanması ve takılmasıdır.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımı kombine tedavilerden oluşur. Diş boyu uzatma, diş eti tedavisi, diş beyazlatma ve estteik kaplamalardır. Diş hekimi tarafından gerekli muayene yapıldıktan sonra hangi tedavilerin gerektiği belirlenir. Gülüş tasarımı fiyatları belirlenirken uygulanan teknikler ve kullanılan malzemeler göz önünde bulundurulur.

Gülüş Tasarımı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ortodonti, protez uygulaması ve diş eti tedavisinden oluşur. Diş etlerinin renginin koyu olası ve dişlerin üzerini kaplaması gülüş tasarıMını olumsuz etkilediği için en sık uygulanan tedavi dişeti şekillendirmesidir. Çarpık ya da ayrık olan dişler için ortodonti tedavisi yapılır.

Ortodonti tedavisi gülüş tasarımı fiyatları belirlenirken büyük rol oynar. Bu nedenle fiyat teklifi alırkken hangi tedavilerin uygulanacağını danışmalısınız.

Gülüş Tasarımı Tedavi Fiyatları

Tedavi fiyatları hastadan hastaya değişiklik gösterir. Diş yapısı ve diş sorunları birbirinden farklıdır. Bu nedenle uygulanacak olan kombine tedaviler de aynı değildir. Gülüş tasarımı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için hekime muayene olmanız gerekir.

Ortodonti Sorunlar Nasıl Tedavi Edilir?

Ortodonti sorunları çene yapısının hareket ettirilmesi içi düzeltilir. Alt çenenin önce ya da geride olmasına bağlı olarak tedavi tekniği değişir.

Ortodonti Tedavisinde Süreç Nasıl İlerler?

Tedavi süresi ortalama 18-36 ay arasında değişiklik gösteren bir süreçtir. İlk olarak radyolojik görüntüleme yapılır ve diş köklerinin yönü tespit edilir. Diş üzerine braketler yerleştirilir ve dişler hangi yöne hareket edecekse teller o yöne doğru çekilir.

Tel tedavisi tamamlandıktan sonra diş arkaına sabitleyici tel takılır ve tedavi tamamlanır.Tedavi sürecinde uygulanan kombine teknikler ortodonti fiyatları üzerinde etkilidir.

Ortodonti Tedavisinde Neden Şeffaf Plaklar Kullanılır?

Şeffaf plaklar estetik kaygı ile tel taktırmayı istemeyen kişiler için tercih edilir. Diş üzerine yerleştirilen metal plaklar tedavi süresinde görüntüyü olumsuz etkiler. Bu nedenle şeffaf plak kullanılabilir. Şeffaf plak kullanımı ortodonti fiyatları artışına neden olur. Ancak estetik görüntü sayladığı için tecih edilir.

Ortodonti Tedavileri Her Yaşta Yapılabilir Mi?

Kemik gelişimini tamamlamış herkes ortodonti tedavisini yaptırabilir. Tedavi için üst yaş sınırı yoktur. Ancak kemik gelişimini tamamlamamış çocuklarda tavsiye edilmez.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir